De waarheid


Quote

Mei 5, 2020


de waarheid

it is better to get hurt by the truth
than comforted with a lie

|

the truth will
set you free

|

So mote it be

de waarheid

De waarheid is voor veel mensen een moeilijk iets. Het begint eigenlijk al vanaf kinds af aan. Ouders die bijvoorbeeld hun kind bij oma achter laten om op te passen. Oma geeft een snoepje aan het kind en zegt hierbij: 'niet aan je moeder zeggen dat je van oma een snoepje gekregen heb'. Het kind leert hierdoor een geheim te bewaren en weet niet wat de waarheid is! In deze blog gaan we dieper op dat onderwerp in en wat het te maken heeft met spiritualiteit.

Waarom zijn mensen niet eerlijk?

Er zijn zo veel redenen waarom mensen liegen, ik beschrijf de meest voorkomende:

  • om een straf te vermijden 

  • om een verborgen beloning of voordeel

  • Om iemand te beschermen tegen kwaad

  • Om jezelf te beschermen (meest voorkomende)

  • Om privacy te behouden (veel voorkomend)

  • Om de sensatie van alles (het geeft mensen een kick)

  • Om schaamte te vermijden

  • Om beleefd te zijn

Na alle leugens en onwaarheden, zal de waarheid hoe dan ook boven water komen. In feite werkt de waarheid net als karma (lees mijn blog Karma) en zal het vroeg of laat altijd aan het licht komen! Het lucht nota bene ontzettend op wanneer de waarheid uitgesproken is!

De waarheid en spiritualiteit

Elk mens die het mediumschap beoefend in wat voor vorm dan ook, zal ten alle tijden werken met de waarheid. Het Goddelijke staat in verbinding met het spirituele en kent geen leugens. Het is significant dat de waarheid ten alle tijden uitgesproken wordt, zelfs als dit een harde confrontatie is. Wanneer een medium of spiritueel individu niet open en eerlijk is, zal hij/zij de zware gevolgen op zijn eigen bord gepresenteerd krijgen! Het zal in drievoud in de toekomst terug komen in negatieve vormen. Dat is de wet van spiritualiteit, zuiverheid, puurheid en uiteindelijk karma! 

de waarheid

De waarheid en jijzelf

Wanneer jij jezelf niet met de waarheid kunt binden, zul je ook leugens en bedrog aantrekken in het dagelijkse leven en in alle mensen in jou directe omgeving. Dit gaat zo diep dat jouw hart zal verlagen tot het laagste en negatiefste niveau van negativiteit en onzuivere energieën! Wanneer jij niet eerlijk en zuiver bent naar jezelf, kun je dit ook niet verwachten van derden. Bovendien zullen antwoorden zich resulteren in negatieve en onzuivere vormen.

De waarheid en zijn vormen

Wanneer een cliënt zich wendt tot een arts, verwacht men een eerlijk antwoord van het desbetreffend onderzoek/uitslag en meer. Dit geldt ook voor vele andere beroepen waar hulp aan te pas komt. Wij mensen hebben recht op de waarheid! Stel je nu eens voor dat een arts, advocaat, hulpverlener, werkgever, monteur zullen liegen en jou verkeerde informatie verstrekken. Dan zullen woede, haat en afgunst sterk naar voren komen! Op deze manier werkt het ook onder de mensheid. Wanneer een kennis, vriend, vriendin, vader, moeder, tante, oom, partner en kind een leugen zal vertellen, zul je niet geliefd zijn. De waarheid is 'soms' erg hard om te horen.

Inzicht en de waarheid

Onder de waarheid zit angst, verdriet, boosheid en kwetsbaarheid en is vaak één van de redenen waarom men niet de waarheid onder ogen durft te zien. De waarheid zal ten alle tijden jou weten te confronteren met een onderliggend emotie c.q. gevoel. Wanneer je hiervan niet tot inzicht 'durft' te komen, zullen soortgelijke confrontaties zich blijven voordoen in het dagelijkse leven en zullen deze emoties en gevoelens groter en groter worden en uiteindelijk gaan stagneren en blokkeren in jou lichaam, hart en gezondheid.

De waarheid en zijn vrijheid

Wanneer de waarheid uitgesproken zal worden, zal vrijheid zegevieren. Dit zul je ook merken in het lichaam, in de onderbuik. Er zal een zwaar gevoel ontlast worden. Anders gezegd, er is meer ruimte om adem te kunnen halen tot diep in de buik. Weer andere zeggen dat een last van hun schouders af is of alsof het lijkt dat men een zware jas heeft uitgetrokken. De waarheid doet veel met jezelf en met anderen, maar zéér zeker ook met je lichaam, geest en gezondheid!

de waarheid

De quote:
By embracing your spiritual truth, you are stepping into the portal of your soul

Om spiritueel te kunnen groeien is eerlijkheid een significant onderdeel van het proces. Met open en eerlijkheid zal het universum jou meer gaan laten zien en ervaren. Als voorbeeld: wanneer mensen liegen, bedriegen, slecht zijn, kwade bedoelingen hebben, jaloers zijn en meer. Zullen zij niet snel in iemands buurt durven komen die zuiver en puur is. Deze negatieve mensen worden sterk geconfronteerd met hun zelf.
Het belangrijkste van dit alles is een ware spiegel die je eigen angsten en onzekerheden naar boven zullen halen, zodat jij eerst eerlijk kunt zijn naar jezelf om vervolgens aan andere mensen in te zien of zij puur en zuiver zijn! Je ziet hun ware ziel, een ziel is de waarheid zelve.

De waarheid is iets om goed over na te denken en dit ten alle tijden toe te passen bij jezelf, voordat je naar iemand anders kan kijken. Er wordt niet voor niets gezegd: 'oordeel niet zomaar'. Wie in mijn optiek een oordeel over iemand heeft, is niet zuiver en eerlijk naar zichzelf! De waarheid kent alleen liefde, vrede en geluk. Jij creëert jouw wereld, kies je voor de leugen, verwacht dan geen goedheid. Kies je voor de waarheid die tevens de moeilijkste weg is? Dan zul je geluk, vrijheid en meer ontvangen op jouw pad!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.