KARMA


Quote

April 27, 2020


karma

" How people treat you
is their karma
how you react is yours "

Veel mensen zijn bekend met het woord karma, maar wat is dit nou precies, hoe werkt het en hoe ga je hiermee om? Het is niet zo makkelijk als hoe de meeste mensen denken en bevat diepgaande theorie.
Kom hier meer over te weten in deze blog!

karma

...Wat je instuurt, zul je ontvangen...

Wat betekent karma?

Sanskriet is het oudste en heiligste taal uit India, een taal dat in de moderne wereld helaas verloren is gegaan. Karma is een woord uit het Sanskriet dat actie, werk of daad betekend. Het verwijst ook naar het spirituele principe van oorzaak en gevolg waarbij intentie en acties van een individu (oorzaak) de toekomst van dat individu beïnvloeden (gevolg). Goede bedoelingen en goede daden dragen bij aan goede karma en gelukkigere wedergeboorten, terwijl slechte bedoelingen en slechte daden bijdragen aan slecht karma en slechte wedergeboorten.

Hoe ziet dat er in de praktijk eruit?

Wie goed doet goed ontmoet, wie slecht doet slecht ontmoet of what goes around comes around. Van deze uitdrukking heb je vast wel gehoord en zijn niet nieuw. Het zijn uitdrukkingen die dezelfde principe hebben als karma. In de praktijk komt de ultieme test om de hoek kijken wanneer je dit toe wilt passen. Er zijn wel miljoenen voorbeelden te noemen, de één moeilijker dan de ander, maar in feite gaat het erom hoe jij als mens reageert in een situatie. Reageert iemand positief en uit liefde, dan zal dit zeer zeker zijn voordelen hebben. Wanneer iemand negatief of zelfs met geweld reageert, zal dit zeer slechte consequenties hebben. Natuurlijk zijn er situaties waarin je nogal hevig kunt reageren wegens het feit dat deze jouw gevoelens raken. Ook hierin kunnen we dan moeilijk adequaat reageren en zal men eerst tot rust moeten komen alvorens een reactie te kunnen geven!

Wat hebben gedachten te maken met karma?

Heb je ooit eens heel sterk gedacht aan die geliefde, of iemand die je lang niet gesproken hebt en plots een week later wordt je gebeld door diegene? Dat zijn dus gedachten die krachten hebben. Ga je jezelf focussen met gedachten dat jij iets niet kan, dan zul je dat ook nooit kunnen. Ga je jezelf uitdagen door gedachten om te zetten door iets te gaan proberen c.q. ondernemen, dan zul je merken dat geleidelijk aan positieve resultaten zullen manifesteren. Je bent wat je denkt en wat je denkt is jouw 'waarheid'. Karma en gedachten werken precies op diezelfde manier, wat je instuurt zul je ook zo ontvangen. Wees daarom ten alle tijden zuiver in wat je denkt met een neutraal en open input! Reflecteer en bedenk hoe jij zelf behandeld wilt worden, zo behandel je ook die persoon.

karma

Welke wetten van karma zijn er?

 1. DE GROTE WET
  Deze wet staat bekend om zijn oorzaak en gevolg, je zult oogsten wat je hebt gezaaid en wat je uitzend naar het universum komt ook weer bij je terug. Als we geluk, vrede, liefde en vriendschap willen hebben in het leven, wees dan blij, gelukkig met alles wat je hebt. Creëer rust, wees liefdevol en een echte vriend voor een ander, dan zul je dit ook terug krijgen. Behandel iemand ten alle tijden als hoe jijzelf behandeld wilt worden. Je zult zien dat pas wanneer je gelijkwaardig bezig bent, je dit ook terug kan verwachten van iemand anders!
 2. DE WET VAN DE SCHEPPING
  Het leven gebeurt niet zomaar en vereist onze participatie. Wij zijn één met het universum, het grootste energiebron van alles, daar waar het leven in jou bevindt. Het geeft ons aanwijzingen naar onze innerlijke staat. Wees ten alle tijden jezelf en omring je met mensen die resoneren op jouw niveau.
 3. DE WET VAN MENSELIJKHEID
  Accepteer wat is. Wat je weigert te accepteren, zal blijven komen op jouw pad. Wanneer we iemand als vijand zien, of als een persoon met een negatieve karaktereigenschap, dan zijn we zelf niet gefocust op een hoger bestaansniveau. Oordeel daarom niet, iedereen is gelijk en heeft zijn eigen leven, zijn karma, zijn les.
 4. DE WET VAN GROEI
  Waar je ook bent en heengaat, daar ben jij. Om spiritueel te kunnen groeien, zullen we zelf moeten veranderen en niet de mensen, plaatsen of dingen om ons heen! Het enige wat wij hebben gekregen in het leven zijn wijzelf en dat is de enige factor waar we controle over hebben. Wanneer we onszelf veranderen vanuit ons hart, dan verandert ons leven ook. Jij bent ten alle tijden hier verantwoordlijk voor, niemand anders, de vinger kan alleen naar één kant wijzen, dat ben jij.
 5. DE WET VAN VERANTWOORDELIJKHEID
  Wanneer er iets mis is in ons leven, is er iets mis met onszelf. We spiegelen wat ons omringt en wat ons omringt spiegelt ons. De verantwoordelijkheid is dan ook aan ons en niet aan de ander, kijk naar jezelf en wordt bewust in eigen handelen.
 6. DE WET VAN CONNECTIE
  Wanneer we iets doen wat onbelangrijk lijkt, is het toch belangrijk dat het gebeurt. Alles in het universum is met elkaar verbonden. Elk stap is onderdeel naar het volgende en gaande weg leren we kleine details die ons zullen leiden. Het éérste of laatste stap, het maakt niet uit, alles heeft een doel en gebeurt met een rede. Verleden, heden en toekomst zijn allemaal met elkaar verboden. Het is geduld waar wij ons aan moeten houden.
 7. DE WET VAN CONCENTRATIE
  Wanneer onze concentratie gericht is op positieve en spirituele waarden, is het onmogelijk om negatieve gedachten te hebben zoals, jaloezie, hebzucht, afgunst en woede. Deze onreine gedachten behoren niet tot hoge vibraties van het universum oftewel, het goddelijke.
 8. DE WET VAN MEDELEVEN EN GASTVRIJHEID
  Wanneer voor jou een gedachte waarheid is, zul je hoe dan ook dit aantrekken en zal in de toekomst zich gaan openbaren. Het is tijd om wat we beweren geleerd te hebben dit in de praktijk naar voren te brengen. Geef het beste van jezelf en doe alles vanuit een zuiver hart.
 9. DE WET VAN HIER EN NU
  Om volledig te kunnen leven in het hier en nu, kunnen we terug gaan kijken op het verleden en wat het ons heeft geleerd of waar we nog aan kunnen werken. Het is tijd om oude gedachten en gedragspatronen los te laten, deze weerhouden ons van alle nieuwe dingen.
 10. DE WET VAN VERANDERING
  Zolang een les niet geleerd is, zal de geschiedenis zich herhalen totdat we de lessen hebben geleerd die we nodig hebben om ons levenspad te veranderen. Het is daarom van groot belang om alert te blijven in eigen handelen en patronen die terug keren in het dagelijkse leven. Zie deze als kleine signalen die aandacht vragen om van te leren.
 11. DE WET VAN GEDULD EN BELONING
  Na al dat harde werken zal een grote beloning prijs worden gegeven wanneer de tijd daarvoor komt. Geduld is dan ook een vereiste die samen gaat met vertrouwen. Daar waar men hard voor heeft gewerkt, zal groot succes de opvolger zijn die blijvend is! Niets in het leven komt van een leien dak, investering in jezelf en jouw talent en kunde, zijn ultieme uitdagingen en testen voor de toekomst.
 12. DE WET VAN BETROKKENHEID EN INSPIRATIE
  De tijd zal het leren, we krijgen altijd zegeningen waarbij je inzet zijn vruchten zal plukken. Het is ten alle tijden dan ook belangrijk om liefdevol om te gaan met het groter geheel. De uitkomst zal groots resulteren daar waar wie het nog niet zagen, is nu in zicht!
karma

Karma is een onderwerp om zeker goed over na te denken en in acht te nemen. Neem jezelf maar eens goed onder de loep, dan zul je vast wel dingen tegen komen waaraan gewerkt kan gaan worden. Reflecteer altijd jouw handelingen en intenties naar de ander met een puur, zuiver en liefdevol hart. Want met liefde kun je een hoop bereiken en doe je niemand kwaad! Wijs nooit de vinger naar een ander, begin eerst bij jezelf. Vergeet niet dat een ander ten alle tijden zal reageren op jouw acties. We zijn elkaars grote spiegel, kijk maar eens goed naar jezelf, daar waar alles begint en eindigt!

Reactie plaatsen

Reacties

Johanna Semler
4 jaar geleden

Mind opening deze blog lieverd
Ik wist niet dat karma zoveel inhield
En deze blog zal ik vaker moeten lezen
Om er aan te.kunnen voldoen
En mn respect lieverd heel mooi en duidelijk verwoord

Artworkbycvc
4 jaar geleden

Wat mooi om te horen lieve Johanna, het is een zéér boeiend stuk en lees het zo vaak als je wilt. Ik ben blij dat je er nu meer over weet

Maak jouw eigen website met JouwWeb