Zelfheling


Quote

April 28, 2020


zelfheling

Als we met onze intentie afstemmen op ons energielichaam, kunnen we ons leven echt fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel veranderen. Daar zit de ultieme kracht die zelfheling weet te onthullen. De vraag is of jij bereid bent om te 'willen' veranderen.

Wanneer we ons aandacht naar binnen richten, worden we bewust van blokkades die in ons lichaam zitten. Dit zijn obstakels die jou weerhouden om voluit te kunnen functioneren in het dagelijkse leven. Net zoals het leven gaat alles door, we zullen ten alle tijden onszelf moeten pauzeren om te analyseren waar we aan willen werken!

zelfheling

" Niets is te moeilijk, alles is te leren, waar een wil is, is een weg "

" De tijd die je in jezelf stopt, heeft zijn voordelen voor jezelf en anderen "

" Oefening baart kunst, blijf consequent tijdens het proces "

Wat is zelfheling?

Met een paar stappen kun jij jezelf helen om het energie niveau te verhogen naar een staat van rust, vrede, positiviteit en hoger bewustzijn. Door je gedachten en emoties te gebruiken kun je de stroom van energie veranderen. Het is zo simpel als het veranderen van het kanaal van een negatief nieuwszender naar je favoriete comedyshow en jezelf ontspannen voelen met die verandering. Het zal grote voordelen hebben voor die dag en jouw toekomst wanneer je dit toepast.

Kan je lichaam zichzelf helen?

Het menselijk lichaam is gemaakt om te genezen. Van hernieuwbare cellen tot emotionele genezing, je lichaam is in staat op zoveel manieren zelfherstellend te zijn! We kunnen leren onze natuurlijke zelfherstellende mechanismen te versterken door te leren afstemmen op het proces.

Hoe voelt energieheling aan?

De ervaring van energieheling is uniek voor elke persoon die het probeert. Veel mensen die energieheling hebben ondergaan, beschrijven het als ontspannend, warm en fysiek aangenaam. Maar als je overweegt een energie-genezingsprocedure te ondergaan, moet je voorbereid zijn op energie- en stemmingswisselingen in je lichaam. Er zullen momenten komen dat je heel moe bent en het lijkt alsof alles erg zwaar aanvoelt. Het is van groot belang om je lichaam ten alle tijden tijd en rust te geven om zich te kunnen herstellen.

zelfheling

...Jij bent energie, puur, intens en uniek...

Ziektes zijn er niet zomaar en sommige kunnen inderdaad jou overkomen. Alles heeft een rede het is aan ons hoe wij daarmee omgaan. We kunnen ervoor kiezen om 'zielig' in een hoekje te gaan zitten en zelfmedelijden te hebben of we accepteren wat is en verbeteren ons visie hierop. Het spirituele zal hier een groot onderdeel in zijn wanneer we onszelf willen helen. Het zal je dwingen om alle aandacht naar binnen te richten en de rust daar te gaan vinden. Je kunt ervoor weg lopen, maar ben je er wel van bewust dat de consequenties op den duur groter zullen worden en uiteindelijk zullen gaan stagneren!

Hoe pak je zelfheling aan?

Kijk naar hetgeen wat jou onrust geeft of waarvan je een vreemd gevoel heb binnen in je lichaam. Stel jezelf de vraag: 'voelt dit goed voor mij?' of 'waardoor / waarvan krijg ik stress'. Word ten alle tijden bewust van jouw gevoel en wat het zegt. Luister naar jezelf, pas dan kun jij jezelf helen. Het zal niet in één keer geheeld worden, hier heb je geduld voor nodig en veel tijd. Gun jezelf dit ook, want jij bent het waard om krachtiger in je eigen energie te gaan staan en daar vanuit te gaan leven! 

Welke stappen moet ik ondernemen?

Om tot de kern van de oorzaak te kunnen komen, is ademhaling en meditatie (lees mijn blog Meditation) een significant onderdeel van het helingsproces. Daarnaast kan niets geheeld worden wanneer je niet eerlijk en zuiver naar jezelf durft te kijken, de waarheid is ten alle tijden het hardst en zul je hoe dan ook onder ogen moeten gaan zien!

  1. Neem jezelf serieus tijdens het proces
  2. Focus op je ademhaling, breng deze naar een constante frequentie
  3. Scheidt gedachten van gevoelens
  4. Word bewust van emoties (dit zijn onderdelen tijdens het proces)
  5. Analyseer jezelf op gedrag 
  6. Accepteer wat is
  7. Pas positieve wijzigingen toe
  8. Maak vrede met wat is
  9. Onderneem actie
  10. Maak bespreekbaar met mensen wat jouw bevindingen zijn

" Your visions will become clear only when you can look into your own heart. Who looks outside, dreams. Who looks inside, Awakes "

...Wanneer heling plaats vindt, straal je rust ui...

In het begin zal deze oefening vreemd aanvoelen en onwennig zijn. Het is nieuw en daarom is het raadzaam om dit herhaaldelijk in je leven toe te passen. Op deze manier heb ik mijzelf altijd weten te helen los van aardse hulpverleners. In mijn optiek zit de grootste sleutel, altijd in jezelf! Meditatie en voldoende ontspanning, zijn essentieel tijdens het helingsproces. Het is aan te bevelen om veel tijd voor jezelf in te plannen. Ik wens jou veel liefde, licht en kracht, geloof in jezelf, je kan het!

Reactie plaatsen

Reacties

Johanna Semler
4 jaar geleden

Heel mooi verwoord
Maar volgens mij best heel ingrijpend
Het hart van de ziel los koppelen en
Naar je hoofd luisteren in plaats van jehart

Artworkbycvc
4 jaar geleden

Dankjewel voor je reactie Johanna.
Zelfheling is zeker intensief en het is daarbij belangrijk om gedachten te scheiden van gevoel. Ik zal je hier persoonlijk nog uitleg over geven