Bijzonder


Quote

Mei 8, 2020


bijzonder

" We do not fear the unknown. we fear what we think we know about the unknown "

Het leven kent naar mijn inziens twee wegen: de makkelijkste en de moeilijkste. De keuze die men neemt zal uiteindelijk positieve of negatieve gevolgen met zich mee brengen. Zeg nou eerlijk, de mens wilt het liefst dat alles makkelijk moet gaan en waar je niet zo heel veel moeite voor hoeft te doen. In deze blog ga ik hier dieper op in en wat dat heeft te maken met spiritualiteit!

Gewaarwording

...Een bewustwording die ontstaat, doordat een zintuiglijke prikkel door de ziel heen de aandacht van de geest trekt...

Je leeft je leven en ineens is het moment daar dat alles anders 'lijkt' te worden. Ineens zie je dingen anders dan anderen en geeft daar een heel ander mening over. Een mening die dieper gaat, die betekenis heeft en waarbij je concludeert dat het anders is dan 'normaal'. Meningsverschillen worden groter die leiden naar discussies over wie er nou gelijk heeft. Desondanks weet jij dat je gelijk heb en wordt het moeilijker om jouw visie te delen met de huidige mensen om je heen.

Angst

...Een emotie veroorzaakt door een waargenomen of vermeende bedreiging en die meestal leidt tot een vermijding of ontwijking daarvan...

Je realiseert je dat er iets aan de hand is, wat dat precies is kun je niet benoemen. Het is nieuw en onwennig, het voelt goed maar er komt twijfel naar boeven die leidt tot angst. De wegen die je kunt volgen worden duidelijker en het besef groter van de consequenties. Je bent benieuwd naar die nieuwe weg en neemt eerst een kijkje om de hoek om te zien of het wel veilig is. Wat men niet weet wordt altijd geassocieerd met angst. Je bent alert op de signalen die je krijgt en merkt duidelijk de verschillende kanten.

Inzicht

...Wat is nuttig voor ons en wat is slecht voor ons; wat zijn de consequenties van ons handelen...

Nu je zeker weet dat jij anders bent dan anderen, ga je hiermee aan de slag en zoekt informatie of mensen waarmee je kan praten en die jou begrijpen. Je heb gekozen om de moeilijkste weg te nemen die pas in een later stadium zijn voordelen zal gaan laten zien. Het voelt goed en je weet zeker dat je op de goede weg bent ongeacht wat iemand anders daarvan vindt! Je realiseert je dat er mensen niet meer in jouw leven passen en neemt het besluit om banden te verbreken. Wat geen toegevoegde waarde meer heeft, dient in liefde en vrede losgelaten te worden! Je kiest hierdoor ten alle tijden voor jezelf.

bijzonder

Bijzonder

...Anders dan anders, anders dan anderen...

De weg van het spirituele kent een ander soort gewaarwording, een opening naar alles wat je zoekt diep van binnen. De wegen zullen niet makkelijk zijn en vraagt om veel geduld en oefening. Je zal bewuster worden van je eigen intuïtie en de antwoorden die je zoekt zul je in jezelf gaan ontdekken. Deze reis is zéér persoonlijk om jezelf goed weten te ontwikkelen en jouw eigen weg te vervolgen. Het mooie hieraan is dat je gelijkgestemden op je pad zult ontmoeten die je langs de zijlijn zullen gaan begeleiden hierin.

Vrede

...Een heilzame toestand van rust en harmonie...

Gaande weg zal de rust die je zocht zich gaan ontwikkelen en settelen in jouw lichaam en geest. Het gevoel is te omschrijven als bevrijdend en intens geluk. Alles zie je helder en scherp, een nieuwe blik in je eigen leven en in de wereld. Je realiseert je dat alles goed is zoals het is, loopt niet meer weg voor dingen waarvoor je vroeger wel zou weg lopen maar gaat de confrontatie aan.

De quote

...You'll no longer fit into the norm when you start to realize what you're truly made of...

Wanneer je tot inzicht bent gekomen dat je anders bent, zul je niet meer passen tussen mensen die niet op hetzelfde level zitten als jij. Je zal meer onderzoek gaan doen in het spirituele en vindt daar voldoening in. Je weet nu dat je veel meer waard bent en wat je te bieden heb: liefde, warmte, mededogen! Gelijkgestemden zullen elkaars wegen gaan aantrekken en op elkaars pad gaan komen.

bijzonder

Elk mens is uniek en bijzonder en leert in zijn eigen tempo. De weg van het spirituele is daarbij een mooi proces wanneer iemand hiervoor open staat. De groei zal die persoon helen en kennis brengen die niet uit boeken te halen is! De inzichten zitten in jou en zullen ten alle tijden je helpen in elk proces. Volg altijd jou eigen gevoel en intuïtie. Daar zit de ultieme kracht en wijsheid voor jezelf. Ik wens je hele mooie ervaringen, liefde, licht en geluk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.