Het derde oog


Persoonlijk

Mei 6, 2020


het derde oog

Het derde oog...wat is het, waar staat het voor en wat kun je er mee bereiken? In deze blog vertel ik je er alles over.

In de spirituele wereld kennen wij het derde oog. Deze wordt ook wel genoemd onder: het goddelijk oog, spirit eye, het alziende oog, oog der geesten, het oog der wijsheid, het zesde chakra. Het is een onderwerp dat met respect behandeld moet worden en men moet hiermee weten om te gaan! Het derde oog kan naar mijn inziens niet geforceerd worden om te openen. Men moet geestelijk hiertoe in staat kunnen zijn en op een level zijn om dit alles aan te kunnen!

God Shiva en het derde oog

In de Indiase religie zijn er vele Goden en Godinnen met elk zijn eigen verhaal, kennis en krachten. Er wordt het meest gebeden tot God Shiva, die bekend staat voor de schepping van al het leven en vernietiging van al het kwaad en negativiteit. Hij wordt afgebeeld in een zittende meditatie houding of als een dansende houding. Op zijn voorhoofd bevindt zich het derde oog waarmee hij wonderen verricht.

het derde oog

Meditatie en het derde oog

In de heilige boeken van de Indiase religie staat het bekend dat God Shiva tienduizend jaar intensief meditatie heeft beoefend. Het is een lang verhaal die ik jou zal besparen, alhoewel deze erg interessant is om eens te lezen. In meditatie wordt de aandacht gebracht naar het zesde chakra (lees mijn blog De Chakras) zodat men zich hierop kan concentreren om enigszins hiermee inzicht en wijsheid te kunnen vergaren. Door middel van meditatie wordt het derde oog aangewakkerd. Dit is een proces die veel oefening, geduld en tijd vergt. 

Dromen en het derde oog

Ieder mens heeft een derde oog en is van nature actief wanneer we dromen. Ben je in staat wanneer je wakker wordt je dromen nog te herinneren, dan ben je goed verbonden met het onderbewuste. Wanneer een persoon weinig tot helemaal niets van zijn/haar dromen kan herinneren, is deze persoon naar mijn inziens niet verbonden met het onderbewuste. Het is aan te raden om meditatie te beoefenen waardoor de geest zich kan ontstressen en het onderbewuste zich kan binden met jouw geest.

Functies van het derde oog

Het derde oog is ten eerste bedoeld voor zelfreflectie in eigen handelen en waarop we slachtoffer spelen en waarop we onze oordelen, onzekerheden en veronderstellingen op andere projecteren. Anders gezegd: hoe jij iemand behandeld zal reactie weten te spiegelen in positieve of negatieve vorm. Wanneer iemand iets beloofd en dit vervolgens niet nakomt, zal de ander hierop reageren. Daarom is het belangrijk om iemand bewust te behandelen als hoe jijzelf behandeld wilt worden!

Iemand met een open derde oog is zich bewust van welke rollen hij of zij in deze wereld speelt. Misschien ben jij wel een ander persoon met je partner dan wanneer je met een vriend of vriendin bent. En misschien is je gedrag in sommige relaties een reactie op veronderstellingen van anderen over wie je bent! Je wordt wakker voor een nieuwe spirituele realiteit. Deze staat is voor iedereen toegangbaar, maar dit ontwaken daagt wel ons identiteitsgevoel uit en daarom is het belangrijk voorzichtig te zijn in dit proces. Het ego en het zijn wordt hiermee gescheiden wanneer men ertoe in staat is om inzicht en wijsheid te krijgen in eigen handelen. Het derde oog zal alles aan jou weten te reflecteren!

In een ver gevorderd stadium kan een persoon met het derde oog paranormale gaves tot ontwikkeling bewerkstelligen en helderziende vermogens waarnemen in verleden - heden - toekomst. Hij of zij zal inzicht krijgen tot andere dimensies en het geestenrijk. Dit is niet voor iedereen weggelegd en zal alleen tot ontwikkeling komen wanneer iemand deze aangeboren gave bezit en deze verder weet te ontwikkelen! Dit vergt veel kracht, inspanning en energie voor die persoon. De geest van deze persoon zal een zéér sterke vermogen hebben om toegang te krijgen tot het Goddelijke, de kennis, inzicht en wijsheid van het groter geheel! In feite kun je zeggen dat deze persoon uitverkoren is om zulke Goddelijke werkzaamheden te mogen en kunnen verrichten!

het derde oog

Visueel zicht en het derde oog

Wij mensen die kunnen zien met onze twee ogen is op zich al een gave, we staan er alleen niet bij stil! Stel je nu eens voor wanneer iemand blind is of een zichtvermogen heeft van 75% of minder. Deze persoon zal veel meer gebruik maken van zijn zesde zintuig (sterk ontwikkelde intuïtie) die gepaard gaat met het derde oog. Wanneer wij onze ogen sluiten worden we getraind om dieper te gaan kijken en waarnemen. Het menselijk oog ziet veel verleiding en wat men wilt zien, terwijl het derde oog iemand de ultieme waarheid en alle kennis van dien laat zien en zelfs veel meer.

De wereld zien met het derde oog

Wanneer het derde oog geactiveerd is en je het stadium van eigen inzicht heb weten te doorstaan, zal een nieuw stadium tot ontwikkeling komen: visie van de wereld en de mens. In dit stadium zal men anders kijken naar de wereld en de mens. Deze persoon zal hoge wijsheid krijgen om veel dieper te kunnen kijken dan het aardse! Ik beschrijf een voorbeeld. Wanneer iemand in aanmerking komt met een persoon, zal hij of zij weten waarvoor die persoon op zijn pad komt. Welke les geleerd moet worden voor zijn eigen ontwikkeling om vervolgens verder te kunnen groeien. Deze persoon is in staat om de ziel te zien en te lezen van diegene en intuïtieve adviezen weten op te volgen. Hij of zij zal meer inzicht krijgen op aarde, situaties die zich voortdoen en b.v.b. al weten welke wegen bewandelt moet worden om nare situaties te voorkomen.

het derde oog

Bij wie het derde oog ontwikkeld is, zal die persoon een ander leven hebben dan de doorsnede mens! Dit zorgt er ook voor dat interacties met medemensen complexer zullen worden waardoor banden en relaties anders zullen zijn. Het vergt 'soms' veel inspanning om over te schakelen naar het aardse niveau met alle opgedane kennis, wijsheid en inzicht van dien. In mijn optiek leert ieder mens in zijn eigen tempo, de één sneller dan de ander of zelfs helemaal nooit. Hoe dan ook, wij mensen zijn nooit uitgeleerd, ook niet wanneer een persoon een leeftijd heeft bereikt waar je U tegen zegt! Ik wens jou veel mooie belevingen tijdens jouw proces en wees ten alle tijden voorzichtig met het openen van het derde oog. Je zult nog verrast worden van de andere dimensie oftewel, de spirituele realiteit. Ook dit kent goed en slecht! Alles is altijd in balans.

Reactie plaatsen

Reacties

Johanna Semler
4 jaar geleden

Lieverd wat kan jij dingen goed.verwoorden
Ik ben echt onder de indruk
Van jouw denkwijze bewoording en verwoording
En wat een spiritualiteit heb jij in je.ik ben gewoon in 1 woord super jaloers op jouw ziel en denk vermogen 💝🍀😘

Artworkbycvc
4 jaar geleden

Hartelijk dank voor jou mooie reactie Johanna. Ik ben blij om te lezen dat het duidelijk beschreven is :)