De ziel


Persoonlijk

April 30, 2020


de ziel

Voor vele is de ziel een ware mysterie en zo ook haar benamingen. De één noemt haar geest, de ander energie of psyche. Sommige spreken over een hemel waar de ziel naartoe verhuist, andere spreken over de reïncarnatie van de ziel in een ander lichaam, weer andere geloven niet in een voortbestaan van de ziel als de mens gestorven is.

Het begrip 'ziel' waar komt dat nou vandaan? De etymologie van het woord is onbekend. In Griekenland werd het woord ziel aangeduid met psyche. Het woord psyche dat afgeleid is van het Griekse woord psuch_(blazen) en dus verwijst naar de adem. Ook het Latijnse woord anima, dat vaak vertaald wordt met ziel, betekent oorspronkelijk luchtstroom of adem en verwijst naar het oorspronkelijke levensbeginsel. Ook het Sanskrit woord âtman kent een dergelijke oorsprong. Ziel, levensbeginsel en adem zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden.

de ziel

Spiritualiteit en déjà vu

Je bent vast wel eens ergens geweest met vakantie of in een museum, een gebouw of er deed zich een situatie voor waarin je dat 'herkende'. Het gaf jou het gevoel daar al eerder te zijn geweest terwijl je zeker wist dat het niet zo was. Je leert iemand kennen of loopt iemand tegen het lijf op en kijkt de ander lang in de ogen aan, denkend: 'hé, maar jou heb ik ergens eerder gezien', of 'van waar ken ik jou toch van?'. Klinkt vast bekend in de oren nu je dit leest, toch? Het zijn momentopnamen om eigenlijk nooit te vergeten en ze doen veel met iemand wanneer dit gebeurt. Ze laten indrukken op iemand achter met een groot vraagteken...het antwoord dat waarschijnlijk onbeantwoord bleef. 

Spiritualiteit en vorige leven

Het moment van een déjà vu kun je makkelijk negeren of kan zelfs volledig langs je heengaan. Als je het vanuit een spiritueel perspectief bekijkt, is een déjà vu een belangrijk indicator dat je op het juiste pad bent. Omdat een déjà vu een gevoel is dat je iets al eerder mee gemaakt hebt, wordt het regelmatig verbonden aan een vorig leven. Iets dat je al eens meegemaakt hebt niet in dit huidige leven, maar uit een leven uit een ander tijdperk. 

Spiritualiteit en de mensheid

Een déjà vu hoeft niet altijd een grote gewaarwording te zijn, het zijn dikwijls ook kleine ontmoetingen met mensen die op jou pad komen. Je kunt erg op iemand gesteld zijn en op de ander wat minder, beide wijzen in de spirituele wereld sterk energetische verbanden aan. Elk verschillend en uniek die een belangrijk boodschap met zich mee zal brengen.

Spiritualiteit en de ziel

We worden geboren en weten niet wanner de tijd is aangekomen om te gaan. We zijn bewust van ons bestaansrecht en delen ons leven zo goed mogelijk in. Onwetend wat ons te wachten staat wanneer ons lichaam in stof op zal gaan. De spiritualiteit ziet de ziel als uniek, mooi, liefdevol en Goddelijk. Puur en zuiver in zijn vorm zal het licht weten te schijnen voor zielen die terug zullen keren naar de bron.

de ziel

Spiritualiteit en het menselijk lichaam 

De ziel heeft een omhulsel wat ons stoffelijk lichaam is. De één is een man de ander een vrouw, beide hebben zij het vrouwelijke en mannelijke in hun en daarom is elk individu uniek en bijzonder. Het aardse typeert dit onder hormonen, testosteron (man) en oestrogeen (vrouw). In de spiritualiteit noemen we dit energie, oftewel ziel.
Wanneer we dieper ons aandacht richten hoe een persoon in werkelijkheid is en hoe hij/zij omgaat met emoties en gevoelens, dan zie je het vrouwelijk of mannelijk aspect. Een vrouw kan ook wat mannelijker zijn en een echte man wat gevoeliger. Je hoort wel eens dat een kickbokser zeer dominant en agressief over kan komen, terwijl zijn vrouw zegt dat hij juist heel lief en zacht is van karakter of dat een vrouw zeer dominant is en haar partner zegt dat zij juist zorgzaam en warm is. Met dit voorbeeld wil ik indiceren dat de ziel beide is, man en vrouw. Net als goed en slecht, Yin en Yang, koud en warm, hemel en hel, dag en nacht...is alles altijd in balans! Anders gezegd; het zijn twee tegengestelde principes of krachten waarvan alle aspecten van het leven en het universum doordrongen zijn.

de ziel

Hoe jij je van binnen voelt, zo is jouw ziel. Voel jij je jong, energiek, en opgewekt, dan ben je een jonge ziel. Wanneer iemand zich oud(-er) voelt, zul je merken dat zij van rustige zaken houden, genoeg energie zullen hebben voor de belangrijke zaken in het leven en hun interesses dieper zullen zijn dan jongere zielen! Wie of wat jij ook bent, geniet van jouw leven, oude zielen hebben het niet altijd makkelijk en zijn nooit uitgeleerd!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.