Het masker


Persoonlijk

April 24, 2020


het masker

weet je wie je was voordat de wereld je vertelde wie je moest zijn?

Ben jij klaar om geconfronteerd te worden met de keiharde waarheid en wil je ervan leren? Lees dan gerust verder!

het masker

Wat is ego?

Je ego is je zelf gecreëerde indentiteit die alsmaar groter wil worden en hoger wil presteren. Denk maar aan iemand die het helemaal gemaakt heeft en wilt uiteindelijk alleen maar meer en meer. Het zal voor zo een persoon nooit genoeg zijn, het moet en kan altijd beter. Voordat je het weet ben je niet meer jezelf en wordt je geleefd door je ego. Deze mensen halen die voldoening uit mensen die hen omhoog tillen, zeggen en laten zien hoe 'geweldig' ze het doen. Sommige zien deze mensen als hun ware leider en als een soort 'grote' voorbeeld. Niet wetend dat die persoon in feite een mega grote masker op heeft en een leven leeft voor de buitenwereld!

Welke vormen van ego zijn er?

 • Intellectuele ego
  Dit spreekt voor zich, iemand met een groot algemene ontwikkeling die graag wilt blijven presteren om steeds beter te worden. De ego kan hierin doorslaan waardoor diegene uiteindelijk zijn titel groter maakt dan nodig is, denk maar aan iemand die bijvoorbeeld een dokter is en zit daarmee uit de hoogte te doen.

 • Emotionele ego
  Het masker wordt opgezet zodra iemand geconfronteerd wordt met zijn emoties. Dit gebruikt de ego om je onder controle te houden. Denk maar aan iemand waar onrecht is aangedaan, de één gaat sterk in verdediging en heeft een grote mond, de ander stelt zich kwetsbaar op en spreekt weinig tot niet. Sommige mensen slaan zelfs door en gebruiken geweld en zoeken dus ook slachtoffers om hun 'rol' daarop te kunnen uiten puur voor eigen belang zodat hun ego gestreeld wordt.

 • Gevoels ego
  Mensen kunnen hierin geen onderscheid maken tussen hun echte gevoel en gevoel waarin zij compleet doorslaan. Zij gebruiken dus hun gevoel in ego vorm. Denk maar aan iemand die zegt iets niet zelfstandig te kunnen en dus alles voorgekauwd krijgt, diegene zou in feite kunnen blijven zeggen ergens niet goed in te zijn of het niet kunnen. Zij verlagen dus hunzelf om geen energie ergens in te stoppen om zichzelf te helpen verbeteren. 

 • Spirituele ego
  Gefeliciteerd je bent een medium c.q. verricht spirituele werkzaamheden. Ook hierin kan men compleet te ver in gaan door zich te focussen op één ding terwijl de focus licht op de persoon. Wanneer je jezelf blijft ontwikkelen en open staat om te ontvangen en te leren, blijf je in contact met jezelf en sla je dus niet door in het ego. Oftewel, liefde en harmonie zijn de basis elementen om op een correcte manier mooi werk te kunnen verrichten.

het masker

Je ware zelf, hoe doe je dat?

Nu het ego duidelijk is, kunnen we het masker afzetten en je ware IK laten schijnen. Om dit te kunnen doen zul je alle trauma's en pijnen uit het verleden onder ogen moeten zien. In feite wordt je opnieuw geconfronteerd met al deze factoren met als doel, jezelf te helen en laten zien we je bent! In de spirituele wereld noemt men dit: je ziel. Nee, het is niet makkelijk en het is dan ook een zéér zware en emotioneel slopend oorlogsveld. Alle jassen en lagen die je heb weten op te bouwen door de jaren heen kunnen laag voor laag uit gedaan worden, totdat je bent bij de kern. De kern waar alles begon, de basis daar waar je beschadigd werd. Hier is bewustwording en wilskracht voor nodig om te vechten voor je eigen geluk en 'wedergeboorte'. Ieder baby is mooi, lief en leuk toch? Totdat hij of zij groot wordt en krijgt te maken met de harde wereld en alle problemen van dien. Nu je volwassen bent is het tijd om weer terug te gaan naar daar, en jezelf te verbeteren van al dat onrecht wat jouw is aangedaan. Pas dan volgt harmonie, compassie en GELUK! Want al deze dingen zitten echt in jou, niet in de buitenwereld.

Kun je aan iemand zien of hij/zij zichzelf is?

Het antwoord is JA. Iemand die zichzelf is en dus helemaal geheeld is heeft geen last van niets meer en is dus ook niet meer beïnvloedbaar. Deze mensen komen rustig over en hebben een serene uitstraling. Hun stem is warm en hebben een gemoedelijke intonatie. Voor de hoog gevoelige mensen onder ons, zullen een prettige aura (energie) ervaren van liefde, warmte en vrede. Hun vibratie is dan ook zo hoog dat negatieve mensen niet eens in hun buurt durven komen! Hun ogen stralen en geven licht voor hen die dat kunnen zien. Denk maar aan een baby...die glazige ogen, dat zijn dus de ogen van de ziel en hebben deze mensen ook. Ze hebben een sterke en zelfverzekerde houding en zullen nog altijd in je gedachten blijven wanneer je zo een persoon ontmoet. Ze laten onbewust een indruk op iemand achter, die niet met woorden te omschrijven is. Ik hoop dat jij ooit eens zo een speciale persoon tegen mag komen en dan kun je het zelf ervaren.

het masker

Waar moet je op letten?

Wanneer je aan jezelf werkt om geheeld te worden, is het van belang om aandacht te hebben voor dingen die je raken. Dat zijn de sleutels om aan te werken om een sterkere versie van jezelf te worden. Het is daarom aan te raden om ten alle tijden scherp te blijven met wat voor situaties en mensen je te maken hebt. Dit zijn grote spiegels die in feite je zullen testen en confronteren tijdens jouw proces. Naar mijn inziens gebeurt alles met een rede, het is hoe jij ermee om 'kiest' te gaan, want ook hierin heb jij een keuze! Is de les te moeilijk en kies je ervoor om de uitdaging niet aan te gaan, dan blijf je waar je bent en groei je niet verder. Kies jij om de harde weg te nemen, dan zul je moeten vechten en soms kruipen om te komen waar je moet zijn. Angst, verdriet, pijn, tegenslagen, frustraties, woede, boosheid, onrust en slapeloze nachten, zullen allemaal omhoog gaan komen wanneer jij ervoor kiest om de ultieme confrontatie aan te gaan. Weet dat het einde verlichting zal geven en je hier alle voordelen van zult merken!

Hoe zit het met triggers?

Genotsmiddelen (drank, drugs, sex, medicatie) zijn er voor mensen die te ver zijn doorgezakt en niet willen leren van hun eigen patronen. Er zijn ook gezonde verslavingen, denk maar aan; sporten, gamen, drankjes doen, eten, plezier hebben, lachen en meer. Helemaal normaal zul je denken, maar helaas is dat niet altijd het geval. Wanneer iemand dit te vaak gaat doen en het wordt een gewoonte, dan is het tijd om hier aandacht aan te gaan besteden. Er is wel degelijk iets aan de hand wat aandacht nodig heeft, maar het niet krijgt of kan vinden. Let daarom op al deze zaken en neem jezelf eens goed onder de loep! Een ander oordelen is altijd makkelijk, maar wanneer het om jezelf gaat wordt het toch complexer dan je dacht.

Naar mijn inziens is werken aan jezelf een hele grote uitdaging en kost extreem veel energie en kracht. Niet iedereen zal dit kunnen en willen. Ben jij nu diegene die hiervoor gaat, dan wil ik je heel veel liefde, kracht en energie wensen, wat zul jij een rust in jezelf gaan ontdekken!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb