De zeven nivaus van spiritualiteit


Persoonlijk

April 17, 2020


De zeven niveaus van spiritualiteit

Het leven op aarde kent diverse scholen (niveaus) waar men zich in kan gaan ontwikkelen. De één presteert op top niveau (WO) de ander op gemiddeld niveau (MBO) of een lager niveau (LBO). Welk niveau men ook heeft, iedereen is gelijk en heeft elkaar nodig om één hecht team te vormen!

Zo kent de spirituele wereld zeven niveaus die te maken hebben met bewustwording, wijsheid en kracht die men d.m.v. levenslessen kan ontwikkelen. Spiritualiteit is geen stilstaande fase, maar een continue reis met ups en downs. Waarom? omdat wanneer een les niet geleerd is, dit zal herhalen op iemands pad net zolang totdat de les geleerd is.

De zeven niveaus van spiritualiteit

"Waarom moet dit mij steeds overkomen? Waarom trek ik dat soort mensen aan? Waarom komen dat soort dingen steeds op mijn pad? Waarom overkomt mij dit?" 

Deze vragen heb je vast ook wel gesteld en het antwoord...dat kwam waarschijnlijk nooit! Dat is nou de school van de spirituele wereld. Een zéér moeilijk, ingewikkeld en lang proces, je haalt de antwoorden namelijk niet uit boeken die geschreven zijn door de mensheid! Het zijn lessen die te maken hebben met een groter geheel...je WARE IK. 
Anders gezegd, wie je in feite bent en moet wezen. Soms hoor je mensen roepen: 'ik ben dokter', 'ik ben piloot', 'ja...maar ik ben de burgemeester'. Naar mijn inziens linken dit soort mensen hun beroep aan wie ze zijn en denken dat zij dat dan ook echt zijn. Het ego speelt hier een hele grote rol in en heeft niets te maken met spiritualiteit! Waarom? Omdat wij mensen allemaal één ding met elkaar gemeen hebben dat is, dat wij allemaal op een dag heengaan. Hoe wil je dat jouw nabestaanden jou willen herinneren...als een burgemeester of als een warm, liefdevol, hartelijk individu? Laat dit stuk even op je inwerken en denk hierover na.

De zeven niveaus van spiritualiteit

Wat zijn de zeven niveaus?

1) Mundane 

Dit is het eerste proces waar spiritualiteit inactief is, afwachtend wanneer de 'magie' plaats vindt. Deze groep mensen vragen zich af of er leven na de dood is, of engelen bestaan, of geesten echt zijn enzovoort. Iedereen heeft de kans om te leren en verder te groeien, dit resulteert zich wanneer er iets ingrijpends gebeurd in het leven, dan volgt er een ontwakende oproep.

2) Neophyte

Een belangrijk proces waar de ontwaking tot bloei kan komen. Er treden de volgende zaken op; ongerustheid, uitmaking (relatie), ernstige ziekte, depressie of teleurstelling(-en). Een plotselinge interventie uit het niets, is daar om hulp aan te bieden. Men kan hier erg van schrikken en heeft hierin twee opties, verder willen leren of blijven in deze situatie.

3) Adept

Hoewel de angsten en twijfels aanwezig zullen zijn tijdens dit proces, ben je wellicht bewuster geworden in emoties, passie, het leven en de natuur. Je begint meer te geven om anderen en alles om je heen. Empathie neemt toe! Pas op en wees alert want je 'oude' leven is nog steeds op de voorgrond aanwezig en zal proberen jou neer te halen naar het Neophyte fase. Je zult merken dat alle problematiek die je meemaakt en dit bespreekt met vrienden ongeacht wat zij ook zeggen, jou niet inhoudelijk zullen begrijpen. Oude gewoontes en hobby's lijken jou niet meer te interesseren, het is tijd voor verandering.

4) Apprentice

Eindelijk, we realiseren dat wat iemand zegt geen rol speelt in wat waar is voor ons. We hebben niet meer het gevoel om goedkeuring te krijgen van een ander! We hebben geleerd van onze ervaringen en we zijn bewust geworden van de energie die stroomt. We beginnen met andere ogen te kijken en komen tot inzicht van wat wij dachten 'kostbaar' en 'echt' te zijn, een ware illusie te zijn geweest. Voorgevoelens en synchroniciteiten beginnen te werken. Je weet nu dat je op het juiste spoor bent!

5) Seeker

Als je de 'waarheid' over de wereld kent,  begrijp je hoe weinig je eigenlijk weet. Dit geeft je een boost om jezelf verder te gaan ontwikkelen in dit proces. Jezelf beter te kunnen definiëren en onderzoek doen naar hetgeen je interesse heeft aangewakkerd.
Je voelt je onafhankelijk van alle duisternis en pijn uit het verleden en je ontmoet gelijkgestemden die net als jij geïnteresseerd zijn in diepgaande bovenzinnelijke thema's!
Nu je hierin bewust geworden bent is het van groot belang om goed na te denken over karma. Je zult merken dat wanneer je deze misbruikt, het in drievoud terug komt. Je heb niet voor niets al deze kennis en wijsheid opgebouwd, er is een rede dat je zover bent gekomen!

6) Master

Met alle opgedane kennis en intelligentie is de tijd gekomen om jezelf te helen d.m.v. je hogere zelf, begeleiders en gidsen. Je zult mensen aantrekken die jouw hulp zoeken en nodig hebben, het geeft een grote voldoening om een voorbeeld te zijn voor de wereld. Boodschappen blijven vanuit de geestenwereld komen en verloren zielen zullen ten alle tijden op jouw pad komen voor hulp. Zij zien het licht die je uitstraalt net zoals een vuurtoren het licht schijnt voor schepen op zee. 

7) Phoenix

Dit is het hoogste niveau in spiritualiteit, een vervullende staat van bewustzijn. Hoewel je weet dat je deel uitmaakt van de materiële wereld, heb je altijd het gevoel dat je niet op de aarde hoort! Je bent ontzettend dankbaar voor alle geleerde lessen en wilt graag verder. De vibraties zijn gestegen waardoor je nu verbonden bent met je hogere zelf. Er kunnen werkzaamheden verricht worden en je bent een leraar voor mensen die interesse hebben in spiritualiteit. Wetend dat er miljoenen verschillende wegen leiden tot verlichting. Een significante taak is behaald oftewel een welverdiend doctoraat!

kaart van bewustzijnsniveau / de zeven niveaus van spiritualiteit 

Zo zie je maar dat spiritualiteit en de materiële wereld samen in balans zijn. Het aardse leert je het één en het spirituele leert je het ander, samen smelten ze tot één geheel. Ieder mens krijgt hoe dan ook met het spirituele te maken. Of je nu gelovig bent of atheïst, dat zegt niet altijd alles, maar wel een groot deel. Waarom? Omdat in mijn optiek gelovige mensen een streepje voor hebben, zij die geloven in hem, zullen de signalen eerder herkennen. 
Mijn geloof het Hindoeïsme, heeft mij door extreme donkere en neerslachtige tijden heen geholpen. En zo is dus ook mijn spiritualiteit in de loop der jaren sterk toegenomen! Ik ben dankbaar dat ik met jou mijn kennis mag delen en wens je heel veel liefde, licht en kracht toe in jouw proces. Als sleutel wil ik je meegeven, blijf altijd in jezelf geloven hoe zwaar en moeilijk het leven ook kan zijn. Volg altijd je eigen intuïtie en vertrouw op jezelf en je eigen gevoel, dat is de sleutel naar verlichting! Tijdens dit proces zullen mensen je voor gek verklaren, negeer dat, want zij hebben nog een veel langere weg te bewandelen dan waar jij nu staat. Wees maar trots op jezelf! En als klap op de vuurpijl...de zwaarste en hardste lessen krijg je van mensen die heel dicht bij je staan ;) Maar nu weet jij dat alle klappen van het leven er zijn om jou te brengen naar iets moois, iets groots. En geloof mij, spiritualiteit is nogmaals niet te leren!!! Je wordt geboren met een gave en het is aan jou of jij die wilt ontwikkelen. De mensen verzinnen allemaal zaken om spiritualiteit aan te smeren, geloof daar niet in, want de echte zijn onvindbaar! Die komen op je pad zomaar en ineens. Mooi hé hoe dat werkt. Voor alles is een rede, alles is voorbestemd.

NAMASTÉ

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.