Inner feelings vs the mind


Quote

Maart 31, 2020"Ik ga nu al enige tijd om met een groep vrienden terwijl ik veel liever ergens anders ben""Ze is wel aardig maar toch heb ik dat gevoel van binnen, je weet wel in mijn buik.
Ik heb toch mijn vraagtekens bij haar maar kan mijn vinger er niet op leggen""Ach, hij is en blijft toch die goeie kennis ook al ben ik er niet graag, maar jah ik heb geen keuze"


We kennen allemaal wel situaties die vreemd aanvoelen, waarin we in strijd zijn met onze gevoel en verstand. Als we naar onze gevoel luisteren dan willen we liever geen bijkomende angsten en wanneer we naar onze verstand luisteren zitten er allemaal haken en ogen aan. In deze blog gaan we hier wat dieper op in.

The mind

We moeten allemaal keuzes maken in het leven, moeilijke, makkelijke maar dikwijls ook hele zware die niet in één week tijd gemaakt zijn. We gaan deze situaties bespreken met mensen, zoeken informatie hierover op, zoeken naar mensen met soortgelijke ervaringen op en ga zo maar door. We zijn in staat om net zo lang door te gaan tot we gelijkwaardigheid en erkenning hebben gevonden. Onze brein zal op effectieve wijze op de automatische piloot gaan om als het ware 'in de overlevingsstand' te functioneren.

Inner feelings

De situaties die actief gaande zijn, gaan vaak naast onze brein gepaard met onze gevoelens. Het is dan ook extra moeilijk om te luisteren en te onderscheiden wat het beste voor jou is. Als je naar mensen luistert zul je al gauw merken dat persoon 1 het ene zegt en persoon 2 het andere en ga zo maar door. Op een gegeven moment kan dit leiden tot grote verwarringen en kunnen deze langdurig stand houden. Het proces wordt hierdoor alleen maar langer en biedt geen helderheid. Het is in alle omstandigheden dan ook significant om te luisteren naar je eigen gevoel. Dit zal voor vele een ultieme uitdaging zijn, want laten we onze verstand niet vergeten. Ook die bemoeit zich hiermee! 

Hoe kun je hier het beste mee omgaan?

'Oefening baart kunst' zegt men en dat is in deze situatie net zo. In elke situatie is het van groot belang om eerst te luisteren naar jezelf, jouw eigen gevoel en je verstand. Jij bent degene die jezelf het allerbeste kent, lost van wat een ander hierop heeft aan te merken. Jouw gevoel telt en spreekt altijd de waarheid. Jouw verstand (gedachten) zullen altijd situaties afwegen, analyseren en vergelijken. Zo werkt de mind nou eenmaal. Ik zeg altijd, luister eerst naar je gevoel en kijk daarna wat je verstand zegt. Bespreek dit vervolgens met mensen in je omgeving, maar jij bent tenslotte altijd zelf verantwoordelijk voor jouw besluit.

De quote

Deze quote heeft mij geholpen in situaties die niet makkelijk waren, het bracht mij steeds dichter bij mijzelf. Het leerde mij om te luisteren naar mijzelf en hierop te vertrouwen. De logica die deze quote met zich mee brengt vind ik heel mooi beschreven en duidelijk! Naar mijn inziens de harde waarheid, jij bent zelf verantwoordelijk voor alles en iedereen en dus ook wie je toelaat en wie niet en met wie je omgaat. Het is van grote belang om gehoor te geven aan jouw intuïtie, de stem die jou zal leiden in moeilijke situaties c.q. beslissingen die gemaakt moeten worden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb